Engleza, întrebare adresată de Theolina, 8 ani în urmă

Am si eu nevoie urgent va rog frumos de un text argumentativ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2

Depinde pentru ce vrei sa-l faci.

Daca vrei sa-ti exprimi o opinie proprie, pornesti cu o ipoteza in care spui ceea ce crezi despre un subiect, de ce e bine si de ce nu e bine sa faci ceva, sa consumi ceva etc. Apoi, in cuprins, trebuie sa se regaseasca sub forma unor idei care incep deobicei  cu ''in primul rand'', ''in al doilea rand'', ''nu in ultimul rand'' , ''in plus'' s.a. argumentele pro si contra formulate pentru un anumit subiect. In incheiere ( care incepe de cele mai multe ori cu ''in concluzie'', ''asadar'' s.a.) se formuleaza pur si simplu o intarire a ipotezei, dar cu o formulare mai pe scurt.

Cand vine vorba despre argumentarea apartenentei unui text la un anumit gen sau la o specie literara lucrurile se schimba putin. In inceput trebuie sa ai o formulare care suna asa: ''Textul .....(numele textului) de ..... (numele autorului) este ...... ( numesti specia din care parte)/ apartine genului..........( numesti genul din care apartine)''/ predomina...... ( si numesti modul de expunere predominant) dupa care va trebui sa completezi cu definitia genului, speciei sau modului predominant indentificat in text.

In continut trebuie sa pui tot argumente formulate cam la fel ca textul de argumentare a opiniei proprii, doar ca trebuie sa te bazezi pe ''bucatele'' din definitie si sa dai exemple (textul prezinta multe structuri de genul adjectiv plus substantiv si dai exemple, naratiunea se face la persoana a III-a si dai exemple cu verbe si pronume  de persoana a III-a etc. ). O idee pe care trebuie sa o retii este aceea ca argumentele trebuie prezentate de la cel mai slab pana la cel mai puternic. Concluzia este intarirea si reformularea pe scurt a ipotezei.

Toate textele argumentative prezinta cam aceeasi structura, dar depinde de complexitatea lucrarii. Sper ca ti-am fost de ajutor. Succes!


Theolina: Da imi este de ajutor dar voiam in engleza ca sa scriu repede la liceu.dar m.am descurcat
Theolina: mersi oricum
Utilizator anonim: Cu drag!
Alte întrebări interesante