Am si eu un exercitiu la matematica, daca ma puteti ajuta.
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Răspuns:
-3e
Explicație pas cu pas:
f(x)=x^2 × e^-x
derivata lui x^2=2x
derivata lui e^-x este -e^-x (derivata lui f(g(x)) este f'(g(x)) × g'(x), iar in acest caz f(x)=e^x si g(x)=-x)
derivata lui f(x) × g(x) este f'(x) × g(x) + f(x) × g'(x)
din toate astea rezulta ca f'(x)=2x × e^-x - x^2 × e^-x
deci f'(-1) = -2 × e - 1 × e = -3e
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Arte,
9 ani în urmă