Am test maine,cineva ajutor,nu stiu cum se rezolva
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Explicație pas cu pas:
(2x+1)(x-3)+(x+2)²-3x(x-4)=
Avem (2x+1)(x-3) , înmulțim fiecare termen din
prima paranteză cu fiecare din a doua :
2x×x + 2x × (-3) + 1 × x + 1 × (-3)=2x²-6x+x-3
Avem +(x+2)² , ne folosim de formula (a+b)²=a²+2ab+b² , = x²+2×2x+2²=x²+4x+4 , avem semnul + deci nu se schimba nimic +x²+4x+4
Avem -3x(x-4) = -3x × x + (-3x) × (-4)= -3x²+12x
În concluzie din astea 3 se formează ecuația :
2x²-6x+x-3+x²+4x+4-3x²+12x
Avem:
-2x²+x²-3x²=0
-(-6x)+x+4x+12x=11x
-(-3)+4=1
Adunându-le ecuație devine 11x+1 , aceasta fiind cea mai simplă formă
bigmaxup:
Mersi,dar tot nu înțeleg
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Ed. tehnologică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă