Engleza, întrebare adresată de serbanmaria09, 8 ani în urmă

Am un proiect la engleză:
trebuie să îmi imaginez că lucrez la o agenție de turism și aș vrea să fac clienții să aleagă Danemarca ca și țară pe care să viziteze putem să facem orice la proiectul ăsta .Trebuie să prezentăm în engleză si în rest totul este după placul nostru.Doamna este cam mofturoasa și ar trebui ceva inedit adică nu informații plictisitoare .​


ionicibia: Ca un fel de curiozitati?Ceva reprezentativ pentru Danemarca?
serbanmaria09: da,in principal locuri de vizitat si lucruri de facut acolo,despre TURISM

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ionicibia
1

! In Copenhaga sunt mai multe biciclete decât locuitori. Şi mai mult de 50% din populaţie merg zilnic la muncă şi folosesc drept principal mijloc de transport bicicleta.

! Copenhaga are chiar şi un centru comercial care oferă – de vânzare şi pentru probă – biciclete. Pentru probă în sensul de a putea proba cum arată hainele pe care tocmai ţi le cumperi lângă şi pe bicicletă!

! Bicicletele sunt, desigur, permise, dacă nu chiar bine-venite, în mijloacele de transport în comun, inclusiv în trenuri.

În unele dintre casele de pe cheiul Nyhavn – canalul din portul Copenhagăi – au locuit mari artişti danezi. Hans Christian Andersen a trăit în casa de la numărul 67, după cum o indică o plăcuţă memorială.

! Hans Christian Andersen este, probabil, cel mai celebru danez. S-a născut în 1805 şi a scris 24 ,,cărticele” de poveşti. Deşi a fost un scriitor prolific şi în ceea ce priveşte genurile dramaturgiei, însemnărilor de călătorie, romanului şi poeziei, Andersen este, înainte de toate, iubit pentru poveştile sale, între care: ,,Hainele cele noi ale împăratului”, ,,Mica sirenă”, ,,Privighetoarea”, ,,Crăiasa zăpezii”, ,,Răţuşca cea urâtă” şi, preferata mea, ,,Fetiţa cu chibrituri “.

. Castelul lui Hamlet de la Helsingør. Este cel mai vizitat castel danez, cu peste 200.000 de turisti anual. Este castelul unde isi plaseaza Shakespeare actiunea tragediei Hamlet, Prince of Denmark. Din Copenhaga se ajunge usor la Helsingør – trenul face mai putin de o ora. De la Helsingør poti trece in Suedia, in orasul Helsingborg, un orasel superb. Traversarea cu ferryboat-ul dureaza vreo 20 de minute si costa aproximativ 17 RON.

Nyhavn. Nimic nu se compara cu o bere bauta in port. Nyhavn inseamna noul port. Aici se gasesc o multime de terase, insa preturile sunt destul de piperate. Poti face altceva! Luati-va doua beri/sucuri de la un market si stati pe marginea de lemn din jurul canalului. E mai ieftin, iar satisfactia este aceeasi. Vei vedea ca foarte multi danezi, in special tineri, fac acest lucru.

Schimbarea garzii la Palatul Amalienborg. Daca prinzi o zi cu soare, incearca sa asisti la ritualul de schimbare a garzii la palatul Amalienborg. E drept ca procedura nu e la fel de spectaculoasa ca la Stockholm, dar face parte din acele lucruri pe care le faci “o data in viata”.

. Hop-on hop-off cu barca. Copenhaga e splendida, vazuta si de pe apa. Intr-un tur cu barca vezi portul din Copenhaga, castele, biserici si alte constructii istorice. Barca merge pe traseul Christiansborg Slot – Nationalbanken – Operaen – Den Lille Havfrue – Amalienborg Slot – Amaliehaven – Christianshavn – Vor Frelsers Kirke – Den Sorte Diamant – Nationalmuseet – Gammel Strand.

Biletele nu sunt scumpe. Un adult plateste 75 DKK (10 euro) pentru un bilet valabil 48 de ore. Te urci unde vrei, cobori unde vrei, timp de doua zile. In acest periplu vei da si peste Mica Sirena. Vantul este si el din partea casei. Strøget. Este cea mai lunga artera comerciala pietonala din Europa. Strada pleaca de la primarie si ajunge la Kongens Nytorv (ny=nou, torv=piata, kongen=rege). Magazine sunt cu duiumul, insa preturile sunt relativ mari pentru noi, romanii de rand. O pereche de jeansi, o camasa, un pulover, costa in jurul a 800-900 DKK (105-120 euro). Daca vrei sa vezi care sunt lucrurile de “ultimul racnet” in moda, intra la magazinul Illum, un fel de Cocor/Unirea, in zilele lor bune. La Illum este si o patiserie unde iti lasa gura apa. Un alt magazin bun este Magasin du Nord, chiar in capatul Strøget-ului, in Kongens Nytorv.

In afara de magazine, pe Strøget sunt artisti ambulanti si evident, connationali care ti-ar vinde orice. Fa abstractie de prezenta lor si te vei simti bine.

Mai sus sunt niste pasaje extrase din experientele si recomandarile altor oameni. Vezi ce te intereseaza si simplici in asa fel incat sa poti prezenta in engleza. Sper ca te-am putut ajuta intr-un fel


serbanmaria09: multumescc
ionicibia: Cu drag! :)
Alte întrebări interesante