Matematică, întrebare adresată de razvanalexandr, 9 ani în urmă

Am urmatoare nelamurire:

Am o problema in care mi se da o matrice(3 linii, 3 coloane), astfel:
A11=a ,A12=0 ,A13=a ,A21=0, A22=0 ,A23=0, A31=a ,A32=0, A33=a.
Cerinta: Elementul unitate este: I3 , A1, A0 , A1/2..Raspunsul corect este A1/2 si nu inteleg cum a ajuns la rezultatul asta, ma puteti ajuta... ?


c04f: Ai o nelamurire, ai postat ex. incomplet si ai plecat la culcare, problema spune probabil ca esti intr-o multime de matrici particulare, care noua nu ne-o spui ! vorbesti numai de o matrice A si atat. Probabil enuntul cere ca in multimea matricilor de forma lui A sa se4 determine elementul unitate la inmultire. E greu sa dai enuntul complet? transfori problema in ghicitoare!
c04f: Iar matricea probabil a fost notata astfel A(a)?
razvanalexandr: Da, este notata A(a).

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de c04f
1
Alta data sa nu mai fi atat de comod si vei primii un raspuns mai clar.
Anexe:

razvanalexandr: Am dat bacul anu trecut si ma pregatesc singur pentru admiterea la politehnica.Am lucrat o culegere de 1400 probleme iar asta era singura de acest gen si nu stiam cum se face, pur si simplu nu am mai facut asa ceva.Scuze daca nu am postat cerinta problemei in intregime.Multumesc foarte mult.
c04f: Cu placere si alta data
c04f: Daca ai nelamuriri poti sa intrebi, raspunsul e incomplet, existenta elementului unitate intr-o multime unde s-a definit o lege, cere ca acel element sa si comute. vezi ca matricea unitate care se stie ca e element neutru la inmultire , nu este in multimea ta, in astfel de situatii trebuie cautat aplicand proprietatea e*x=x*e=x, oricare ar fi x din multime (si "e " unic trebuie sa rezulte din aceeas multime). Unde vrei sa dai la Poli ?
razvanalexandr: Cluj, automatica si calculatoare.Mai am un set de probleme pe care nu știu ce sa le fac ( integrale si limite ) ma poți ajuta?Nu am nevoie de rezolvări ci de metoda...Îmi poți lasă o adresa de Facebook?
c04f: dami adresa
razvanalexandr: https://www.facebook.com/profile.php?id=100007529356257
Alte întrebări interesante