Istorie, întrebare adresată de patrauceanana14, 8 ani în urmă

Aminteste ce stii despre renaștere și baroc Copiază și completează pe caiet tabelul de mai jos scrie pe coloana corespunzătoare două asemănări și câte o deosebire între cele două curent culturale istorice​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de maria85101
65

Răspuns:

( Două perioade distincte din istorie se remarcă atunci când vorbim despre artă și maeștri - Baroc și Renaștere. Dezbaterile despre care perioadă au produs o artă mai bună continuă și astăzi, cu susținători din ambele tabere care prezintă argumente convingătoare. )

Diferențe: 1. Artiști renascenți precum Michelangelo și Leonardo Da Vinci sunt mai celebri decât maeștrii baroni Bernini și Caravaggio.

2. Lucrările de artă renascentiste nu au reprezentat complet emoția umană, în timp ce arta barocă sa axat mai mult pe a le arăta.

Asemănare: Lucrările (de artă, arhitectură, muzicale) create în acea perioadă sunt asemănătoare, dar cu elemente distincte.


Spidermm: Se poate, te rog frumos, sa imi spui o alta diferenta in afara de prima? Te rog frumos!!
maria85101: Renașterea a prins viață în Italia datorită migratorilor, filozofilor și artiștilor bizantini după căderea Constantinopolului. În schimb, perioada de baroc a fost un stil arhitectural al Germaniei, în special al Imperiului Habsburgic.
gabicod013: prima îi la Baroc sau la renaștere ?
gabicod013: diferenta de sus îi la Baroc sau la Renaștere?
georgestrimbu021: diferența de mai sus este la baroc sau la Renaștere
Spidermm: mersi, ambele sunt diferente intre cele doua
lucianradoi33: ms
Alte întrebări interesante