Limba română, întrebare adresată de alexiordache25, 7 ani în urmă

Amintește-ți de o drumeție în mijlocul naturii. Prezintă într-o compunere, de cel puțin 150 de cuvinte, o experiență trăită în acest loc, care ți-a dezvăluit o lecție de viață foarte importantă. Integrează în acest text prezentarea unei emoții/ a unui sentiment trăit în timpul drumeției, o secvență descriptivă și una explicativă.

Punctajul pentru compunere se acordă astfel:
Conținutul compunerii-12 puncte
Redactarea compunerii- 8 puncte (marcarea corectă a paragrafelor-1p, coerența textului-1p, proprietatea termenilor folosiți-1p,
corectitudine gramaticală-1p, claritatea exprimării ideilor-1p, respectarea normelor de ortografie și de punctuație-1p, lizibilitate-1p) Punctajul pentru redactare se acordă doar în cazul în care compunerea are maximum 150 de cuvinte și dezvoltă subiectul propus.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de noreplytud
1

Sper ca te-am ajutat ;))

Într-o zi frumoasă de vară am hotărât să fac o drumeție în natură. M-am dus pe dealul vecin și m-am așezat pe un tărâm verde. Am privit în jur și am putut vedea un peisaj minunat, format din păduri întunecoase, iarba înverzită și un cer senin. Am simțit o emoție profundă, copleșită de recunoștință pentru frumusețea pe care o contemplam. Apoi, am privit în depărtare, către un lac liniștit, și m-am gândit că lumea în care trăim poate fi foarte frumoasă dacă ne schimbăm perspectiva. Am înțeles că trebuie să învățăm să ne bucurăm de lucrurile simple, cum ar fi o zi frumoasă, un peisaj minunat sau un cer senin. Acest lucru ne poate ajuta să realizăm cât de norocoși suntem și să ne bucurăm de lucrurile pe care le avem. Aceasta a fost o lecție de viață pe care am învățat-o de pe dealul vecin și pe care o voi purta cu mine toată viața.

Alte întrebări interesante