Limba română, întrebare adresată de mssandutzza, 9 ani în urmă

amintesteti modul de structurare a unor instructiuni elaboreaza un text in care sa inserezi cele mai importante recomandari pentru ca procesul de lectura sa fie eficient.in aceste recomandari abordeaza urmatoarele aspecte...locul si timpul rezervat lecturilor?
lucrul cu vocabularul necunoscut. importanta tinerii unui jurnal de lectura...importanta fiselor de lectura pentru selectarea si notarea aspectelor importante de continut,a ideilor memorabile....va rog dau CORONITA,5 TELUTE SI 1 MULTUMIRE

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anyany100
70
Cel mai bine e sa citesti in timpul liber, in loc sa privesti televizorul sau sa te joci. Ar fi de dorit sa fie la lumina soarelui... intre orele 9:00-14:30 ar fi perfect. Lumina trebui sa vina din partea stanga. Locul perfect ar fi la masa de lucru, iintr-un fotoliu sau un hamac confortabil in casa, s.a. Nu e bine sa citesti in transport sau afara, in galagie, lumina prea puternica. Trebuie sa avem grija si ochi, care transmit creierului literele ce mai apoi sunt prelucrate si deja privesti un film. E bine sa-ti notezi tot ce ti-a placut si te-a impresionat din lectura, sa mai revii la el si sa le poti povesti celorlalti ce anume ai citit folosind reperele din notite.

robucristian113: mersi am primit 10
geografieade: super
Alte întrebări interesante