Limba română, întrebare adresată de MrTad, 8 ani în urmă

*Amintiți-vă o altă operă populară ,studiată de voi.Ce specie
literară este acea operă?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de albumirela50
1

Explicație:

Gen epic:

Basmul popular este creatia epica narativa populara in care intamplarile reale se impletesc cu cele fantastice, fiind savarsite atat de personaje reale, cat si de cele cu puteri supranaturale, care reprezinta fortele binelui si fortele raului, din a caror confruntare binele iese intotdeauna invingator.

Balada populara este opera epica populara in versuri, in care se relateaza intamplari neobisnuite din trecut, savarsite de personaje cu insusiri iesite din comun, aflate in antiteza.

Basmul popular: "Tinerete fara batranete si viata fara de moarte", "Aleodor imparat".

Balada populara: "Miorita"

Gen liric:

Doina este o creație lirică, vocală sau instrumentală, specifică poporului român, în care autorul necunoscut își exprimă în mod direct sentimentele de dor, de jale, de înstrăinare, de revoltă, tristețe, iubire, ură împotriva asupritorilor, regret etc. Tot doină este numită și o specie a literaturii populare, aparținând genului liric, în care autorul își exprimă sentimentele și convingerile față de unele probleme ale vieții, față de timp și natură și față de sine însuși.

Doina: 'Doina, Doina, cantic dulce",' Plange-ma, mama cu dor.


MrTad: Multumesc
albumirela50: Cu drag!!!
ionutdan579: Ma poți te rog frumos sa ma ajuți și pe mine la română? Am de făcut o argumentare la genul liric Balada populară Miorița... Te rog frumos, este pentru mâine..
albumirela50: Postează o întrebare, te rog. Nu pot posta in chat deoarece este prea lunga.
ionutdan579: Bine, îți mulțumesc..
ionutdan579: Deci, tema se numește :De făcut o compunere cu titlul epic, liric și dramatic +doua trasaturi din fiecare gen cu exemple din text și interpretarea secventelor.... (Ma poți ajuta te rog frumos?)
ionutdan579: La balada populară Miorița
albumirela50: Ai postat întrebare?
ionutdan579: Nu.. Acum postez întrebarea..
ionutdan579: Am postat întrebarea
Alte întrebări interesante