Limba română, întrebare adresată de MistreanuNicu, 9 ani în urmă

an nevoie de o compunere din 10 enunturi cu titlul ,,Rolul scoli"

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de garbatovschi
1
 In opinia mea , scoala are un rol foarte important in formarea personalitatiitanarului . Acesta merge la scoala de la o varsta frageta, cand se poateautoevalua foarte putin sau chiar deloc . La scoala invata sa isi descoperetrasaturile morale si intelectuale prin care se individualizeaza de restulsocietatii .O prima etapa de diferentiere a tinerilor ar putea fi trecerea de lagimnaziu la liceu . De exemplu , intr-o clasa cu un anumit numar de elevi , laliceu un procent , din acea clasa , va merge pe un profil real iar celalalt pevocational si tehnic . Acestea isi vor alege profilul in functie de calitatile caresi le-au descoperit si dezvoltat in timpul scolii gimnaziale .O alta etapa de diferentiere a tinerilor ar putea fi trecerea de la liceu lainvatamantul superior. Aici , tinerii se pot diferentia prin anumite examene sipot alege o facultate pe baza aptitudinilor dobandite si dezvoltate in timpulliceului.In concluzie , consider ca argumentele aduse sunt potrivite pentru a aratafaptul ca "scoala are un rol foarte important in formarea personalitatiitinerilor" 
Răspuns de besabg4
1
 Prietenul meu nu intelegea acum 6 ani , de ce scoala e atat de importanta.Se juca toata ziua si nu-si facea temele.Se radea de mine in fiecare zi , si imi spunea ca sunt un om care nu stie sa se distreze.
  Timpul trecea , prietenul meu ramanea repetent a treia  oara .Tot nu credea ca scoala e importanta.A spus ca-si va gasi alt loc de munca fara atata scoala.
 Eu am ajuns o persoana importanta din tara ,iar el cauta inca un loc de munca.Nu a fost primit nicaieri.
 Pana la urma si-a dat seama ca scoala e importanta si isi cere scuze in fiecare zi pentru ca nu ma crezut .Eu l-am iertat , si i imprumut bani mereu. 
Alte întrebări interesante