Istorie, întrebare adresată de lordtheo14yahooit, 8 ani în urmă

An școlar: Lucrarea nr. 3 Sursa A rescuți în comun, în aceeași disciplină, ei nu învățau decât strictul necesar, cea mai mare parte a educației consta în supunere. Erau obişnuiţi să meargă desculți și să se joace împreună mai mult goi. La vârsta de 12 ani dormeau în comun, organizați în trupe şi secţiuni, pe așternuturi pregătite de ei înșiși din trestii rupte cu mâinile. Celor puternici li se ordona să aducă lemne, iar celor mai mici legume. Ceea ce ascundeau era considerat furt, iar cel prins era biciuit și forțat să postească.

" (Plutarh, Licurg )

Sursa B
"Dascălii, după ce i-au învățat pe copii literele și ei sunt în stare să înțeleagă cuvintele scrise, îi pun să citească poemele poeților și îi obligă să le învețe pe de rost, căci ele conțin multe sfaturi bune, multe deslușiri, îndemnuri și elogii ale oamenilor iluștri din trecut... Îi trimit apoi și la instructorul de gimnastică, pentru ca, având trupuri mai sănătoase, să le pună în slujba gândirii folositoare și să nu se lase pradă laşității." (Platon, Protagoras )

Rezolvați următoarele cerințe:
1) Cine este autorul textului prezentat în sursa B?
2) Numiți modelul educativ descris în sursa A, respectiv în sursa B
3) Precizați sursa în care se afirmă că poemele poeților sunt pentru copiii din antichitate îndemnuri și elogii ale oamenilor iluștri din trecut.
4) Găsiți două informații cu legătură de cauzalitate între ele, aflate în sursa A, prcizând care este informația cauză și care are rolul de efect.

5) Alcătuiți un mic eseu, în care comparați cele două modele educative din antichitate cu modelul educativ actual, aplicat în şcolile publice din România. Precizați, totodată, care este modelul educativ pe care îl preferați!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de milercornelia
0

Răspuns:in acest text este vorba despre educatia tinerilor din polisul antic Sparta

Explicație:cetatea Sparta era interesata sa produca soldatul perfect si armata invincibila.A reusit!

Alte întrebări interesante