Limba română, întrebare adresată de vladionutadrian, 9 ani în urmă

Analizati dupa schema asta : verb,... , mod indicativ , timpul mai mult ca perfect / imperfect , persoana , nurmarul sg/pl , funcite de ...

In cetatuie se aflau optsprezece plaiesi, trimisi pentru strajuire, in lipsa garnizoanei, care era la Falcii pe langa domnul Cantemir, unde tabarase armia turceasca.
=Nu trecu mult timp si plaiesull de straja spuse ca o oaste mare se aproapie de cetate.A doua zi si a treia zi mai cazura cinci. A patra zi cazu impuscat insusi comandantul artilierei lesesti. dar mai pierira trei moldoveni.

-------Cine imi face corect tot cu schema aia de sus primeste [Coroana] !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de biancatimis25
1
Se aflau- INDICATIV,mod imperfect, nr.plural,funcţie de verb predicatul Era - indicativ,mod imperfect, nr. sing.,funcţe de verb predicativ TABARASE- indicativ,mod mai-mult-ca-perfectul,func. de verb predicativ,nr. Plural Nu trecu - indicativ,mod imperfect,func. de verb predicativ,nr. Plural spuse - indicativ, mod mai-mult-ca-perfectul,func. de verb predicativ,nr. sing. se aproprie- indicativ, mod imperfect,func. de vb. pred.,nr .plural cazura - indicativ, mod. imperfect,,nr. plural,func. de vb. pred. cazu - indicativ, mod impf,nr. sing.,func. de vb. pred. pierira- indicativ,mod. impf,nr. plural,func. De vb pred. Sper că te-am ajutat!
Alte întrebări interesante