Limba română, întrebare adresată de Ady128, 9 ani în urmă

Analizati predicatele nominale si verbale din textele de mai josAnalizati predicatele nominale si verbale din textele de mai jos :

A fost odata  un imparat care era bogat si puternic. Acest imparat avea un fecior si o fata. Feciorul a murit si fata ceru sa-l petreaca la groapa. Ea a imbracat o rochie neagra si parul ei curgea despletit pe spate . Lumea vazu ca era gingasa si plapanda. O priveau toti cu nesati cum era putintica si dragalasa. Tot pe atunci era in cetate o femeie care era o vaduva saraca. Ea avea un fiu. El era cumsecade, smerit si sfiicios ca o fată.

Ajutor !! Dau 51 puncte daca mă ajutati

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 0000000
11
   Iti dau modelul de analiza la cele 2 feluri de predicate si astfel vei sti sa le analizezi:
a fost un imparat=predicat nominal exprimat prin verbul copulativ "a fi"(intranzitiv,persoana a III-a singular , conjugarea a IV-a , diateza activa , modul indicativ , timpul perfect compus)si numele predicativ "un imparat(substantiv comun , simplu , gen masculin , nr. singular , cazul nominativ ) .
avea= predicat verbal exprimat prin verbul predicativ "a avea" , tranzitiv , persoana a III-a , nr. singular , conjugarea a II-a , diateza activa , modul indicativ , timpul imperfect .




























Alte întrebări interesante