Limba română, întrebare adresată de alin230, 9 ani în urmă

analizati Toate adjectivele

dau coroana +100 puncte
plss

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de GGMafia
3
Buna dimineata,
acesta= adjectiv pronominal demonstrativ de apropiere, persoana a 3-a, se acorda in gen numar si caz cu substantivul comun "tinutul"(numarul singular, genul neutru, cazul nominativ) atribut adjectival

udat= adjectiv provenit din verb la modul participiu, se acorda in gen numar si caz cu substantivul comun "tinutul"(numarul singular, genul neutru, cazul nominativ) atribut adjectival.

limpezi=adjectiv propriu-zis, se acorda in gen numar si caz cu substantivul comun "ape"(genul feminin, cazul acuzativ, numarul plural), atribut adjectival, variabil cu 4 forme.

strajuit= adjectiv provenit din verb la modul participiu, se acorda in gen numar si caz cu substantivul comun "tinutul"(genul neutru, cazul nominativ, numarul singular) atribut adjectival

cele mai nobile= adjectiv propriu zis, se acorda in gen numar si caz cu substantivul comun "culmi"(genul feminin, numarul plural, cazul acuzativ) variabil cu 4 forme, gradul de comparatie: superlativ, atribut adjectival.

grea= adjectiv propriu zis, se acorda in gen numar si caz cu substantivul comun "cumpata"(genul feminin, cazul acuzativ, numarul singular) variabil cu 4 forme, atribut adjectival.

crancena=adjectiv propriu zis, se acorda in gen numar si caz cu substantivul comun "lupta"(genul feminin, cazul acuzativ, numarul singular) atribut adjectival, variabil cu 4 forme.

inflexibilei= adjectiv propriu zis, se acorda in gen numar si caz cu substantivul comun "darzenii"(genul feminin, cazul genitiv, numarul singular) atribut adjectival, varibil cu 4 forme.

inalti= adjectiv propriu zis, se acorda in gen numar si caz cu substantivul comun "muntilor"(genul masculin, cazul genitiv, numarul plural), atribut adjectival, variabil cu 4 forme.

albastri= adjectiv propriu zis, se acorda in gen numar si caz cu substantivul comun "muntilor"(genul masculin, cazul genitiv, numarul plural), atribut adjectival, variabil cu 4 forme.

necurmata= adjectiv propriu zis, se acorda in gen numar si caz cu substantivul comun "batalie"(genul feminin, cazul acuzativ, numarul singular), atribut adjectival, variabil cu 4 forme.

grandiosului= adjectiv propriu zis, se acorda in gen numar si caz cu substantivul comun "pliscuri"(genul neutru, cazul genitiv, numarul plural), atribut adjectival, variabil cu 4 forme.

Cu placere.

alin230: ms dar nu imi mai trebuie
Alte întrebări interesante