Limba română, întrebare adresată de Dydy656, 9 ani în urmă


Analizati toate pronumele si adjectivele nehotarate din textul:
Pe la mijlocul lui octombrie, m-a prins insa din nou nelinistea.Cateva zile de ploaie si de ceata, vitrinele cu carti proaspete , revistele literare care-si reluau aparitia, toate ma reintorceau in vechea me lume , imi redesteptau nostalgii si ambitii amortite.In afara de scurtul interval de la inceputul primaverii nu mai scrisesem aproape nimic de multa vreme. Eram obisnuit, pana atunci, sa lucrez cel putin patru luni, iar in restul anului citeam, luam note , frecventam anumite cercuri,spectacole , intalneam o noua prietene sau poate ma desparteam de alta, Traisem , cum se spune, o viata libera, de artist tanar. Ileana ma purtase , de la inceput, in alta lume , si daca renuntasem, aproape fara sa-mi dau seama , la atatea obiceiuri si legaturi, simteam dupa cele dinatai zile de toamna ploioasa pofta amagitoare a scrisului. Stiam mai dinainte cat de cumplita este pentru mine aceasta munca. Stiam ca voi ramane zile si nopti de-a randul inchis in casa , macinandu-mi yineretea , chinuindu-ma vesnic nemultumit de ceea ce scriasem. Nu mai era la prima carte si cunosteam toate etapele creatiei. Va rog mult !!
Am nevoiee urgentt !! Dau coroana +50 pct!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
5
Pe la mijlocul lui octombrie, m-a prins insa din nou nelinistea.Cateva zile de ploaie si de ceata, vitrinele cu carti proaspete , revistele literare care-si reluau aparitia, toate ma reintorceau in vechea me lume , imi redesteptau nostalgii si ambitii amortite.In afara de scurtul interval de la inceputul primaverii nu mai scrisesem aproape nimic de multa vreme. Eram obisnuit, pana atunci, sa lucrez cel putin patru luni, iar in restul anului citeam, luam note , frecventam anumite cercuri,spectacole , intalneam o noua prietene sau poate ma desparteam de alta, Traisem , cum se spune, o viata libera, de artist tanar. Ileana ma purtase , de la inceput, in alta lume , si daca renuntasem, aproape fara sa-mi dau seama , la atatea obiceiuri si legaturi, simteam dupa cele dinatai zile de toamna ploioasa pofta amagitoare a scrisului. Stiam mai dinainte cat de cumplita este pentru mine aceasta munca. Stiam ca voi ramane zile si nopti de-a randul inchis in casa , macinandu-mi yineretea , chinuindu-ma vesnic nemultumit de ceea ce scriasem. Nu mai era la prima carte si cunosteam toate etapele creatiei. 

câteva  = adjectiv pronominal nehotărât se acordă în gen, nr- şi caz cu substantivul ,, zilele"( F/ pl. / N) f.s. atr. adj.;

toate     = pronume nehotărât, gen F, nr. sg., caz N f.s. de subiect;

de alta  = pronume nehotărât, gen F, nr. sg. , acz Ac, f.s. de c.i.;

în alta   = adjectiv pronomonal nehotărât se acordă în gen, nr. şi caz cu substantivul ,, lume" ( F/ sg./ Ac) f.s atr. adj.;

toate     = adjectiv pronominal nehotărât se acordă în gen, nr. şi caz cu substantivul ,, etapele"( F/ pl/ Ac). f.s. de atr. adj. 

Dydy656: Apai eu nu stiu...
Utilizator anonim: Răbdare ... mai citesc o dată şi ăa doua oară ...
Dydy656: Ol ... Multumesc mult
Utilizator anonim: Şi eu ... de îmgăduinţă ...
Dydy656: Ati mai gasit ?
Utilizator anonim: Acum am încheiat.
Dydy656: si ati mai gasit?
Utilizator anonim: Două pe care le-am scris şi analizat.
Dydy656: ok .. va multumesc
Utilizator anonim: Cu drag!
Alte întrebări interesante