Limba română, întrebare adresată de Fanel00, 8 ani în urmă

Analizaţi următoarele afirmaţii din punct de vedere al dreptăţii:

· Unii oameni trebuie să fie sclavi.
· Soţia adulteră trebuie ucisă cu pietre.
· Fiul cel mare devine moştenitorul întregii averi.
· Copiii cu deficienţe fizice sau psihice trebuie aruncaţi de pe stânci.
· Hoţului i se va tăia mâna dreaptă.
· Ereticii trebuie arşi pe rug.
· Toţi oamenii trebuie să aibă aceleaşi drepturi şi libertăţi.

Ce concluzie putem desprinde? Dreptatea are o valoare relativă sau absolută?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sophiabarbulescu319
1

Răspuns:

1: Unii oameni nu trebuie fie sclavi deoarece ei nu merită fie tratați ca niște animale iar acești oameni pot își caute un job în care nu sunt tratați ca niște animale.

2: Soția adulteră nu trebuie fie ucisă cu pietre deoarece femeile nu trebuie fie tratate așa.

3: Nu mi se pare corect ca fiul cel mare moștenească toată averea deoarece dacă el este iresponsabil iar fiul cel mic este responsabil ar trebui ca fiul cel mic moștenească averea deoarece el ar putea o multiplice și nu ar risipio.

4: Copii cu deficiențe fizice sau psihice nu trebuie aruncați de pe stânci deoarece și ei sunt oameni ca și copii fără astfel de deficiențe iar dacă unu ar arunca un copil cu o deficiență fizică această persoană care a aruncat acest copil ar sta la închisoare.

5: Hoțului nu trebuie i se taie mâna dreaptă deoarece am fi niște animale. Hoțul ar trebui stea la închisoare, nu se i se taie mâna dreaptă.

6: Ereticii nu trebuie arși pe rug , ar fi cruzime curată plus acești eretici sunt și ei ca noi dar sunt diferiți doar la un lucru.

7: Da , toți oamenii trebuie aibă aceleași drepturi și libertăți deoarece dacă ar fi un om de culoare în România ar trebui nu fie discriminat și aibă aceleași drepturi și libertăți ca oamenii de culoare albă.

Putem desprinde dreptatea are o valoare absolută deoarece majoritatea situațiilor prezentate sunt oribile iar dreptatea este foarte importantă în aceste cazuri dar și în general.

Sper te-am ajutat !

Alte întrebări interesante