Limba română, întrebare adresată de gusatunarcis2009, 8 ani în urmă

analizați următoarele verbe la condițional optativ:aș dormi, as juca, am învățat, am făcut, am așteptat . va rog , dau coroana​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexandrajaba
1
Verbul "aș dormi" este la persoana a III-a singular, la timpul condițional optativ și la modul indicativ. Acest verbul exprimă o acțiune posibilă sau dorită în viitor, care depinde de o condiție sau de o decizie luată în prezent.

Verbul "aș juca" este la persoana a III-a singular, la timpul condițional optativ și la modul indicativ. Acest verbul exprimă o acțiune posibilă sau dorită în viitor, care depinde de o condiție sau de o decizie luată în prezent.

Verbul "am învățat" este la persoana a III-a singular, la timpul condițional optativ și la modul conjunctiv. Acest verbul exprimă o acțiune posibilă sau dorită în viitor, care depinde de o condiție sau de o decizie luată în prezent. Verbul "am făcut" la condițional optativ ar fi "aș fi făcut". Aceasta indică o acțiune posibilă în trecut, dar care nu s-a realizat.

Verbul "am așteptat" la condițional optativ ar fi "aș fi așteptat". Aceasta indică o acțiune posibilă în trecut, dar care nu s-a realizat.

Condiționalul optativ este o formă verbală folosită pentru a exprima o dorință sau o intenție în trecut. Este o formă aproximativă a timpului trecut și este utilizată pentru a exprima o acțiune care nu s-a realizat în trecut.

gusatunarcis2009: nu ai făcut bine , până și eu știu că aceste verbe sunt la modul condițional optativ și timpul prezent
Alte întrebări interesante