Limba română, întrebare adresată de eeverythingaboutgame, 8 ani în urmă

Analizeaza adhectivele din textul de mai jos, dupa modelul dat.
Lara Croft este o eroina dintr-un joc virtual.Ea este o tânără aventurieră.Arheolog de profesie,are o minte iscoditoare.Dupa un accident aviatic,rămâne singura supraviețuitoare.Ulterior,personajul a fost popularizat prin adaptări cinematografice.

modelul dat: ,,virtual"-adjectiv propriu-zis,variabil, se acordă gen și număr cu substantivul ,,joc"(neutru,singular), în propoziție este atribut​. VA ROG SI ANALIZA CAZULUI!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de danait
24

Salut!

Lara Croft este o eroină dintr-un joc virtutal. Ea este o tânără aventurieră. Arheolog de profesie, are o minte iscoditoare. După un accident aviatic, rămâne singura supraviețuitoare. Ulterior, personajul a fost popularizat prin adaptări cinematografice.

  • virtual - adjectiv propriu-zis, variabil, se acordă în gen și număr cu substantivul „joc" (neutru, singular), în propoziție este atribut.
  • tânără - adjectiv propriu-zis, variabil, se acordă în gen și număr cu substantivul „aventuriera" (feminin, singular), în propoziție este atribut.
  • iscoditoare - adjectiv propriu-zis, variabil, se acordă în gen și număr cu substantivul „minte" (feminin, singular), în propoziție este atribut .
  • aviatic - adjectiv propriu-zis, variabil, se acordă în gen și număr cu substantivul „accident" (neutru, singular), în propoziție este atribut.
  • singura - adjectiv propriu-zis, variabil, se acordă în gen și număr cu substantivul „supraviețuitoare" (feminin, singular), în propoziție este atribut.
  • cinematografice - adjectiv propriu-zis, variabil, se acordă în gen și număr cu substantivul „adaptări" (feminin, plural), în propoziție este atribut .

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adjectivul este partea de vorbire flexibilă care exprimă însușirea  unui obiect .

Adjectivul însoțește și determină un substantiv sau un subtituit al acestuia, acordandu-se în gen, număr și caz cu acesta:

EX: tânăr aventurier - tânără aventurieră - tineri aventurieri -tinere aventuriere,


eeverythingaboutgame: poti sa imi spui si cazurile, te rog??+
eeverythingaboutgame: va rog eu mult si cazurile.
eeverythingaboutgame: ca nu le-am invatat.
Alte întrebări interesante