Limba română, întrebare adresată de carbunaruvictoria2, 8 ani în urmă

Analizează adjectivele de mai jos după modelul dat.


Lara Croft este o eroină din joc virtual. Ea este o tânără aventurieră. Arheolog de profesie are o minte iscoditoare. Supă un accident aviatic, rămâne singura supraviețuitoare. Ulterior, personajul a fost popularizat prin adaptări cinematografice ​


vlad647: Ms

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de danait
95

Lara Croft este o eroină dintr-un joc virtual. Ea este o tânăra aventurieră. Arheolog de profesie, are o minte iscoditoare. După un accident aviatic, rămâne singura supraviețuitoare . Ulterior, personajul a fost popularizat prin adaptări cinematografice.

  • virtual - adjectiv propriu-zis, variabil, se acordă în gen și număr cu substantivul „joc" (neutru, singular), în propoziție este atribut.

  • tânără - adjectiv propriu-zis, variabil, se acordă în gen și număr cu substantivul „aventuriera" (feminin, singular), în propoziție este atribut.

  • iscoditoare - adjectiv propriu-zis, variabil, se acordă în gen și număr cu substantivul „minte" (feminin, singular), în propoziție este atribut .

  • aviatic - adjectiv propriu-zis, variabil, se acordă în gen și număr cu substantivul „accident" (neutru, singular), în propoziție este atribut.

  • singura - adjectiv propriu-zis, variabil, se acordă în gen și număr cu substantivul „supraviețuitoare" (feminin, singular), în propoziție este atribut.

  • cinematografice - adjectiv propriu-zis, variabil, se acordă în gen și număr cu substantivul „adaptări" (feminin, plural), în propoziție este atribut .

#copaceibrainly


vlad647: Mulțumesc!!!!!!!!
danait: Cu plăcere!
stefanrares1970: ms
stefanrares1970: ms mult
naomi8cota: ai ingrosat aventuriera, dar ai facut la tanara
naomi8cota: oricum multumesc♡
cristinapopa58: Mulțumesc frumos
Alte întrebări interesante