Geografie, întrebare adresată de yourmom217796, 8 ani în urmă

Analizează harta alăturată și identifică
resursele naturale de care dispune
continentul african.
Explică faptul că lipsa educației școlare
contribuie la adâncirea sărăciei unui
popor.

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adresaana
3

Răspuns:

Resursele naturale menționate pe hartă sunt petrolul, gazele naturale, minereul de fier, cuprul, manganul, uraniul, diamantele și aurul.

O explicație simplistă a faptului ca lipsa educației școlare contribuie la adâncirea sărăciei ar putea fi aceea că, în lipsa educației, oamenii nu pot aspira la locuri de muncă mai bine plătite.

Explicație:

Totuși, fenomenul este mult mai complex de atât, iar raportul de cauzalitate este mai degrabă invers. Starea de sărăcie a unui popor determină școlarizarea deficitară a copiilor.

În primul rând, starea de sărăcie a familiei determină angajarea timpurie a copiilor, deși pentru venituri extrem de mici. Aceste venituri ajută familia să supraviețuiască, copilul fiind retras de la școală și trimis la muncă.

În al doilea rând, din lipsă de fonduri, în țările sărace statul nu organizează învățământ de calitate nici măcar pentru clasele primare, iar la învățământul gimnazial, liceal sau universitar au acces foarte puține persoane.

În al treilea rând, chiar dacă accesul la educație s-ar îmbunătăți, locurile de muncă mai bine plătite nu există. Pentru acestea este nevoie de investiții, fie din partea statului, fie din partea unor companii private. Și deocamdată nu există interes pentru așa ceva în țările sărace, pentru că mâna de lucru ieftină este avantajoasă pentru companiile private.

Acolo unde țara reușește să se ridice din starea de sărăcie, soluția a venit din partea conducerii statului, care a reușit să atragă investiții, să organizeze învățământul, să dea salarii mai mari adulților și astfel să țină copiii în școli, îmbunătățind gradul de educație al generațiilor tinere.


yourmom217796: Poți sa ștergi răspunsul te rog ?
yourmom217796: Pun alta întrebare ,tu răspunzi dhdhdh și dau coroana
yourmom217796: Sau pun niște ex care sa alegi dintre a ,b,c și bagi la întâmplare și ștergi intrebarea
yourmom217796: Asta
Alte întrebări interesante