Arte, întrebare adresată de anamaria234515, 8 ani în urmă

Analizează încăperile de la fig 28 și 30 din punct de vedere cromatic. Cum va place sa fie o cameră? În contraste cromatice sau în tonuri apropiate? ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de luizuta
1

Răspuns:

Contrastele cromatice oferă o diversitate de combinații, diferentieri intre piesele camerei si un aspect placut si interesant pentru ochiul uman. De multe ori, tonurile apropiate sunt mai putin vibrante decat contrastele cromatice, acest lucru oferind o stare de calm, liniste si armonie, dar de asemenea pentru unii poate oferii neplaceri, cum ar fii starea de plictiseala sau banalitate.

O camera aranjata in contraste cromatice va fi gasita mereu interesanta in combinatiile de culori potrivite, recomandat ar fi culorile complementare.

Contrastele cromatice sunt, de obicei, alese de oamenii plini de viata, pozitiv si dornici mereu sa incerce ceva nou si sa iasa din zona de confort, pe cand persoanele comode cu viata lor asa cum este, care sunt mai serioase si mai "obisnuite" opteaza pentru tonurile apropiate.

Sper ca te-am ajutat! Sunt la liceu de specialitate si aceasta este cea mai buna explicatie sincer, simpla si clara, spor la scris❤

Alte întrebări interesante