animale sălbatice din zona noastră cu caracterizare
Răspunsuri la întrebare
Castor
A dispărut din ţara noastră şi în ultimii ani se încearcă repopularea unor zone. Castorul a dispărut din cauza vânatului pentru blană şi carne.
Cerb
Cerbul carpatin e cel mai mare ierbivor din România, având 300 de kilograme. E întâlnit în toate zonele carpatice, nu doar în masivele montane.
Mistreţ
Populează pădurile, de la Deltă, până în Carpaţi. Are o culoare neagră-cafenie şi scoate sunete asemănătoare porcilor domestici.
Lup
Acum 100 de ani, populaţiile erau foarte mari, în toate zonele. Acum mai pot fi zăriţi doar în zonele montane şi rar coboară în păduri dese.
Veveriţă
E o rozătoare inteligentă şi rapidă, adaptată la viaţa arboricolă. Populează atât păduri de confiere, dar şi cele de foioase. Poate fi întâlnită şi în parcuri urbane.
Vulpe
E un animal foarte întâlnit la noi. Are constituţie zveltă, ochii obligi şi mustăţi lungi. Blana vulpii e foarte căutată. E victimă a vânătorilor pentru blană, dar şi pentru că e considerată dăunătoare altor animale.
Dihorul
La noi în ţară avem două specii de dihori care trăiesc doar în Dobrogea - dihorul de stepă şi dihorul pestriţ.
Se hrăneşte cu şoareci şi şobolani, dar şi cu păsări, ouă, iepuri sau peşti. Se reproduc o signură dată pe an şi după un an, puii sunt capabili să formeze o familie proprie.
Capra Neagră
E o specie răspândită în regiunile muntoase din Europa şi Asia Mică. Animalul are 110-130 de centimetri şi o coadă scurtă. Trăieşte în regiunile înalte din munţii Alpi, regiunea Savoia, Grecia, muncţii Caucaz şi munţii Carpaţi.
Bursuc
În România, bursucul trăieşte în regiunile cu păduri. Are 20-25 de kilograme şi hibernează iarna.
Ariciul
La maturitate ariciul are 25-30 de centimetri, cu o coadă de 2-5 centimetri. Este întâlnit la câmpie, zone umede, deal şi munte. Locuieşte în păduri de foioase, tufişuri, mărăcinişuri sau în Delta Dunării, în zonele înalte.
sper da te.am ajutat bafta