Limba română, întrebare adresată de mihaigeo, 9 ani în urmă

Apartenenta la genul liric Iarna de Vasile Alecsandri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Biancablue96
217
ai mai jos motivarea apartenentei la genul epic
    Genul liric cuprinde totalitatea operelor in care autorul isi exprima sentimentele in mod direct prin intermediul eului luiric.
    Din punct de vedere gramatical titlul este alcatuit dintr-un substantiv comun, iar din punct de vedere stilistic este o imagine artistica vizuala.
    Tema poeziei este iarna , aceasta dand si numele poeziei.
    In primul rand,autorul isi exprima sentimentele de melancolie in mod direct prin intermediul eului liris, cu ajutorul imaginilor artistice: vizuale,,lungi troiene calatoare" dar si dinamice ,,din vazduh cumplita iarna cerne norii de zapada"si al figurilor de stil:epitet ,,lungi troiene calatoare" si personificare ,,cu o zale argintie se imbraca mandra iarna".
    In al doilea rand, modurile de expunere din text sunt  descrierea ,,Tot e albe,pe camp pe dealuri,imprejur ,in departare/Ca fantasme albe, plopiinsirati se pierd in zare" si monologul liric.
    In concluzie in ,,Iarna"  Vasile Alecsandri isi exprima sentimentele  in mod direct prin intermediul eului liric,deci putem afirma ca textul dat apartine eului liric.

Biancablue96: vezi ca sun o trasatura si consulta un profesor de romana daca nu sti
Biancablue96: si in a ta trebuia sa ai conectori
uţuOMG: SI in plus trebuie sa mai aduci si semnificatii pe masura imag artistice si a figurilor de stil. Mai verifica internetul.
Biancablue96: in primul rand eu lucrez in fiecare saptamana cu un profesor de romana care a stata ani in scoala sa ajunga unde e.
Biancablue96: si in al doilea rand asta e parerea mea si nu am facut compunerea asta sa ai tu ce comenta si am facuta sa il ajut pe cel ce a intrebat
uţuOMG: Nu conteaza . MAI intreaba lumea , eu nu am zis ca nu e buna compunerea ta dar mai ai de lucru
Biancablue96: stiu dar am facuta si repede pentru ca ma gandeam ca ii trebuie repede
mihaigeo: care e buna
Alte întrebări interesante