Limba română, întrebare adresată de nathalienate, 8 ani în urmă

Apelez din nou la voi , imi puteți spune și mie toate părțile de vorbire trebuie sa le învăț pentru maine va rog Ajutați-mă cu o metoda de învățare mai ușoară ! Urgent

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MaestruLL
1

Răspuns:Substantivul ,Verbul ,Pronumele ,Numeralul ,Adverbul ,Adjectivul ,Prepoziția ,Articolul,Conjuncția ,Interjecția.

:Substantiv:Parte de vorbire care denumește lucruri, ființe sau noțiuni abstracte și care se modifică după număr și caz.

Verb:Parte de vorbire care exprimă o acțiune sau o stare și care se caracterizează prin flexiune proprie.

Pronume:Parte de vorbire flexibilă care ține locul unui substantiv.

Numeral:Parte de vorbire flexibilă care exprimă, sub diferite aspecte, un număr, o determinare numerică a obiectelor sau ordinea obiectelor prin numărare.

Adverb:Parte de vorbire, în general neflexibilă, care determină sensul unui verb, al unui adjectiv sau al altui adverb, arătând locul, timpul, modul, cauza sau scopul.

Adjectiv:Parte de vorbire flexibilă care arată o însușire a unui obiect sau a unei ființe și determină numele acestora, acordându-se cu ele în gen, număr și caz.

Prepozitia:Parte de vorbire neflexibilă care exprimă raporturi sintactice de dependență între părțile unei propoziții legând două părți de propoziție diferite.

Articol:Parte de vorbire flexibilă care individualizează substantivul, adjectivul sau (mai rar) alte părți de vorbire și care marchează diverse funcții gramaticale ale cuvintelor pe care le însoțește.

Conjunctie:Parte de vorbire neflexibilă care leagă două propoziții într-o frază sau două cuvinte cu același rol sintactic într-o propoziție.Poate fi coordonatoare intre 2 propozitii principale sau 2 secundare sau subordonatoare intre propozitia secundara si cea pe care o determina.

Interjectie:Parte de vorbire neflexibilă de tip special, care exprimă sentimente și manifestări de voință sau care imită sunete și zgomote.

Alte întrebări interesante