Istorie, întrebare adresată de kangsong, 8 ani în urmă

Aplica
1. Alcătuieşte o compunere de circa 15-20 de rânduri, cu tema O zi din viața unui copil roman, in care
tata, scoala, nucile, ludi magister, cercul, strada, jucăria, mama, sclavii
şi următoarele cuvinte, in ordinea aleasă de tine
VA ROG FRUMOS URGENTT

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ayayayayayayaya
4
O data ca nici o data
Un copil pe nume Matei și frate sau pe nume kim sau dus la magazin cu tata lor dimineața au mers la școala in pauza au mâncat nuci cu un copil pe nume Ludi magister matei a avut un cerc și au încercat să-l sara dar sau lovit pe strada l-au lăsat pe ludi magister acasa ei sau dus acasa la ei pe strada sau jucat cu o jucărie și vedeau doi sclavi și ei fugise la mama lor Find ca se speriase tare .
Răspuns de matematicianul777
5

Răspuns:

O zi din viata unui copil roman

Buna! Eu sunt Andrei si sunt din Romania, judetul Galati. Tata lucreaza ca chef bucatar la un restaurant din oras. Mama lucreaza ca director la o firma de agentii. Scoala unde invat eu se alfla la o strada distanta fata de apartamentul unde locuiesc eu cu parintii si cu catelul nostru pe nume Pat (i-am pus acest nume dupa un desen animat).

Este luni, weekendul a trecut. Ma trezesc la 7:30 pentru ca eu am ore de la ora 8 pana la ora 14. Cobor din pat si calc pe cercul lui Pat adica jucaria pe care el o iubeste foarte mult pentru ca arata ca un pui. Imi iau nucile pe care o sa le mananc la scoala si un sandwich, bidonul cu apa si plec. Ajung la scoala. Prima ora am limba si literatura romana. Trebuie sa invatam verbul. Din fericire doamna de romana nu vine si avem o ora libera pentru a face ce vrem. Eu imi pun castile in urechi, dau drumul la playlist-ul meu de pe Spotify si incep sa invat... Este ora 9. A venit doamna de istorie. Am fost ascultat primul si am luat nota 10. Acum trecem la lectia urmatoare. Este o lectie fascinanta...Ne vorbeste despre Ludi Magister. El a fost profesor al primei etape de invatamant din Romania. El era din Grecia. A fost magistru iar deseori magistri erau sclavii greci. De obicei un Ludi Magister avea 30 de elevi intr-o clasa.

A fost o ora foarte fascinanta pentru mine in care m-am simtit bine si am inteles ce inseamna defapt un Ludi Magister.

Sper ca este bine


eggykissme: Amice, era vorba despre viața unui copil din Imperiul Roman. Nu România. Frumușel text oricum.
matematicianul777: ms
catyxmwdz: bai în enunt scrie ca trebuie sa faci o compunere despre viața unui copil roman nu un copil din Romania
Alte întrebări interesante