Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

aplica informatiile date in text pentru a realia un eseu scurt referitor la copilariaa lizucai povestea e dumbrava minunata

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de VladGeorge75
6
Luata din casa bunicilor ei de catre mama vitrega, Lizuca (Diana Musca), o fetita de 5-6 ani, este lipsita de afectiune si tanjeste de dorul bunicilor si al mamei, care nu mai traieste. Singura consolare este prietenia cu catelul Patrocle. Intr-o zi, fetita se hotaraste sa plece din locul in care indura numai umilinte si sa se intoarca la casa bunicilor de langa dumbrava. Surprinsa de intuneric in padure, Lizuca adoarme intr-o scorbura... si de aici incepe o minunata fantezie cinematografica, o feerie de film plina de zane, vrajitoare, pitici, printese , o lume feerica, populata de vietati si personaje de basm. 
Film are si un aspect negativ : regizat de Gheorghe Naghi dupa adaptarea romanului cu acelasi nume al scriitorului Mihai Sadoveanu, scenariul scris de celebra actrita Draga Olteanu Matei, dupa ce luase aprobarea sotiei si fiicei scriitorului (...si care ei, i s-a parut total "de altfel" realizat, decat ce isi propusese) povesteste peripetiile Lizucai dar nu asa cum dorise scenarista si rudele scriitorului..
Alte întrebări interesante