Religie, întrebare adresată de biancaflorentina25, 8 ani în urmă

APLICAŢII: 1. Se dă textul: „La început era Cuvântul şi Cuvântul era la Dumnezeu şi Cuvântul era Dumnezeu. Acesta era la început la Dumnezeu. Toate au luat fiinţã prin el şi fãrã el nu a luat fiinţã nimic din ceea ce existã. În el era viaţa şi viaţa era lumina oamenilor, iar lumina în întuneric lumineazã, dar întunericul nu a cuprins-o. A venit un om, trimis de Dumnezeu, al cãrui nume era Ioan. Acesta a venit spre mãrturie, ca sã dea mãrturie despre luminã, pentru ca toţi sã creadã prin el. Nu era el lumina, ci a venit sã dea mãrturie despre luminã. [Cuvântul] era lumina adevãratã care, venind în lume, lumineazã pe orice om. Era în lume şi lumea a luat fiinţã prin el, dar lumea nu l-a cunoscut. A venit la ai sãi, dar ai sãi nu l-au primit. Însã celor care l-au primit, celor care cred în numele lui le-a dat puterea de a deveni copii ai lui Dumnezeu, care nu din sânge, nici din voinţa trupului, nici din voinţa bãrbatului, ci din Dumnezeu s-au nãscut. şi Cuvântul s-a fãcut trup şi a locuit între noi, iar noi am vãzut gloria lui, glorie ca a unicului nãscut din Tatãl, plin de har şi de adevãr. Ioan a dat mãrturie despre el şi a strigat: „Acesta era cel despre care v-am spus: Cel care vine dupã mine a ajuns înaintea mea pentru cã era mai înainte de mine”. Într-adevãr, noi toţi am primit din plinãtatea lui har dupã har. Pentru cã Legea a fost datã prin Moise, harul şi adevãrul au venit prin Isus Cristos. Nimeni nu l-a vãzut vreodatã pe Dumnezeu; Fiul, care este spre pieptul Tatãlui, el l-a revelat.” (Prologul Evangheliei după Ioan)
Recunoaşteţi legătura acestui text cu persoana lui Cristos: naşterea şi relaţia cu israeliţii, relaţia cu Tatăl, relaţia cu creştinii de astăzi. Subliniaţi cuvintele care exprimă această relaţie!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de BibliaÎnAjutor
2

Răspuns:

Ioan Botezătorul a fost trimis înaintea Lui Hristos ca să mărturisească despre Lumina, Ioan îl respecra pe Isus Hristos, măcar că era mai mare decât El. Isus s-a născut în iesle măcar că era ca un împărat, dar sa smerit, dar când a crescut mai mare, nici frații Lui nu credeau în El că este Hristosul, pentru că nici un proroc nu este prețuit în patria sa, așa că Hristos nu a fost prețuit în patria Sa. Isus cu Tatăl era una, și relația cu Tatăl era strânsă. Zi creștinii care sunt adevărați crestini Îl cinstesc pe Isus nu ca fariseii și cărturarii care se îndoiau că era Hristosul ci cred în Isus și se fac ucenicii Lui.

Alte întrebări interesante