arata ca a= -1este solutie a inecuatiei 4+x la a 2 -(3+x)la a 2 ≤-3x
HawkEyed:
a = -1 sau x = -1
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Salut,
4+x²-(3+x)² ≤ -3x
4+x²-(9+6x+x²) ≤ -3x
4+x²-9-6x-x² ≤ -3x
-6x+3x ≤ 5
-3x ≤ 5 /•(-1)
3x ≥ -5
x ≥ -5/3.
x € [-5/3;+∞).
-5/3 = -1,(6) → -1 este soluție a inecuației date.
Succes! :3
4+x²-(3+x)² ≤ -3x
4+x²-(9+6x+x²) ≤ -3x
4+x²-9-6x-x² ≤ -3x
-6x+3x ≤ 5
-3x ≤ 5 /•(-1)
3x ≥ -5
x ≥ -5/3.
x € [-5/3;+∞).
-5/3 = -1,(6) → -1 este soluție a inecuației date.
Succes! :3
Răspuns de
1
4 + x^2 - 9 - 6x - x^2 < = - 3x
- 5 <=
-3x + 6x
-5 < = 3x
x > = - 5/3
x > = - 1,(6)
x = { -1,(6) + inf}
x = -1 este solutie
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Istorie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă