arătați ca :1+sin x=2cos^2 (pi/4-x/2)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
7
aplicam formula cos 2y=2cos^2(y)-1
ecuatia noastra devine
sinx=2cos^2 (pi/4-x/2)-1 unde consideram y=pi/4-x/2
sinx=cos2*(pi/4-x/2)
sinx= cos(pi/2-x) se aplica cos(pi/2-a)=sina
sinx= sinx
ecuatia noastra devine
sinx=2cos^2 (pi/4-x/2)-1 unde consideram y=pi/4-x/2
sinx=cos2*(pi/4-x/2)
sinx= cos(pi/2-x) se aplica cos(pi/2-a)=sina
sinx= sinx
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă