Arătati ca 2-x+(x-2)la a trei a =(x-1)(x-2)(x-3)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
2-x+(x-2)³ = (x-1)(x-2)(x-3)
2-x+(x-2)³=
=2-x+x³-6x²+12x-2³
= 2-x+x³-6x²+12x-8
= x³-6x²+11x-6
(x-1)(x-2)(x-3)=
=(x²-2x-x+2)(x-3)
=(x²-3x+2)(x-3)
=x³-3x²-3x²+9x+2x-6
=x³-6x²+11x-6
=>x³-6x²+11x-6=x³-6x²+11x-6 =>Adevarat
2-x+(x-2)³=
=2-x+x³-6x²+12x-2³
= 2-x+x³-6x²+12x-8
= x³-6x²+11x-6
(x-1)(x-2)(x-3)=
=(x²-2x-x+2)(x-3)
=(x²-3x+2)(x-3)
=x³-3x²-3x²+9x+2x-6
=x³-6x²+11x-6
=>x³-6x²+11x-6=x³-6x²+11x-6 =>Adevarat
tepsanuandrei:
Multumesc mult
Răspuns de
0
2-X+X la 3-2X la 2-4X la 2+8X+4X-8= calculezi si veti cat iti da
(X-1)(x-2)(x-3)= (X la 2- 2X-X+2)(x-3)= X la 3-3X la 2-3X la 2+9X+2X-6 calculezi ce se poate calcula si vezi daca sunt egale, eu spun ca da
(X-1)(x-2)(x-3)= (X la 2- 2X-X+2)(x-3)= X la 3-3X la 2-3X la 2+9X+2X-6 calculezi ce se poate calcula si vezi daca sunt egale, eu spun ca da
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Geografie,
9 ani în urmă