Aratati ca a= -1 este solutie a ecuatiei 3+2x^2-(x-2)^2=-3x-7
DanyElla1999:
3+4x-(x+2)(x-2)=-3x-7
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
22
3+2*(-1)² -[(-1)-2]²=-3*(-1)-7
3+2*1 -(-3)²=3-7
3+2 -9=-4
5-9=-4
-4=-4 ⇒a=-1 afirmatia este adevarata
3+2*1 -(-3)²=3-7
3+2 -9=-4
5-9=-4
-4=-4 ⇒a=-1 afirmatia este adevarata
Răspuns de
7
Pentru a demonstra ca a este solutie a ecuatiei trebuie sa inlocuiesti pe x cu a si sa obtii o egalitate
3+2*( - 1)^2- (-1-2)^2= -3*(-1) - 7
(-1)^2=1
(-1-2)^2=(-3)^2=9
-3*(-1)=3
inlocuiesc si obtin
3+2-9=3-7⇒ - 4 = - 4 adevarat
⇒ a= - 1 este solutie a ecuatiei
3+2*( - 1)^2- (-1-2)^2= -3*(-1) - 7
(-1)^2=1
(-1-2)^2=(-3)^2=9
-3*(-1)=3
inlocuiesc si obtin
3+2-9=3-7⇒ - 4 = - 4 adevarat
⇒ a= - 1 este solutie a ecuatiei
Alte întrebări interesante
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Fizică,
10 ani în urmă