Aratati ca:
a) (2x+3)³-8x-12=(2x+1)(2x+3)(2x+5)
b) (x²+x-4)²-4=(x-1)(x-2)(x+2)(x+3)
c) (x²+5x-4)(x²+5x-8)+4=(x+6)²(x-1)²
d)(x+5)²-9x-45=(x+2)(x+5)(x+8)
Help plsss :( . :*
sosonel:
am sa incerc eu sa te ajut, dar ce tr sa faci sa le compari sau se le rezolvi?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
3
[tex](2x+3)^{2} -8x-12=(2x+1)(2x+3)(2x+5)
4x^{2}+12x+9-8x-12 = 4x^{2}+4x-3
[/tex]
[tex](2x+1)(2x+3)= 4 x^{2}+6x+2x+3 = 4 x^{2} +8x +3 (2x+5)(4 x^{2} +8x +3) = 6 x^{2}+16x+6x+9 x^{2}+40x+15 = [/tex]
[tex](2x+1)(2x+3)= 4 x^{2}+6x+2x+3 = 4 x^{2} +8x +3 (2x+5)(4 x^{2} +8x +3) = 6 x^{2}+16x+6x+9 x^{2}+40x+15 = [/tex]
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Istorie,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă