Aratati ca abc ( cu linie deasupra)-ab( cu linie deasupra)-c=9×ab( cu linie deasupra)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
10
abc - ab - c = 9 × ab
100×a + 10×b + c - (10×a + b) - c = 9 × ab
100×a + 10×b + c - 10×a - b - c = 9 × ab
90 × a + 9 × b = 9 × ab
9 × ( 10 × a + b ) = 9 × ab
9 × ab = 9 × ab
____________
ab = 10 × a + b
100×a + 10×b + c - (10×a + b) - c = 9 × ab
100×a + 10×b + c - 10×a - b - c = 9 × ab
90 × a + 9 × b = 9 × ab
9 × ( 10 × a + b ) = 9 × ab
9 × ab = 9 × ab
____________
ab = 10 × a + b
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Fizică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă