Arătaţi că, dacă 3x – 1 € (-4,2), atunci x € (-1, 1).
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Explicație pas cu pas:
3*x-1=-4
3*x=-3
X=-1
3*x-1=2
3x=3
X=1
Răspuns de
0
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
3x-1 ∈ [-4 , 2] , x ∈ [-1 , 1].
[-1] = 3·(-1)-1 = (-3)-1 = (-4)
[1] = 3·1-1 = 3-1 = 2
Solutiile sunt adevarate!
Succes! :)
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Informatică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă