Aratati ca E(x)=(xpatrat-9 supra xpatrat-4x+3) + (x+2 supra x+1) -( x patrat +5x+2 supra xpatrat-1)=1
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
41
E(x)=[(x-3)(x+3)/(x-1)(x-3)]+(x+2)/(x+1)+[(x²+5x+2)/(x-1)(x+1)
E(x)=(x+3)/(x-1)+(x+2)(x+1)+(x²+5x+2)/(x+1)(x-1)
E(x)=[(x+3)(x+1)+(x+2)(x-1)+x²+5x+2]/(x-1)(x+1)
E(x)=(x²+x+3x+3+x²-x+2x-2+x²+5x+2)/(x-1)(x+1)
E(x)=(3x²+10x+3)/(x-1)(x+1)
E(x)=(x-1/3)(x+3)/(x-1)(x+1)
E(x)=(3x-1)(x+3)/(x-1)(x+1)
daca ai scris bine ex.
E(x)=(x+3)/(x-1)+(x+2)(x+1)+(x²+5x+2)/(x+1)(x-1)
E(x)=[(x+3)(x+1)+(x+2)(x-1)+x²+5x+2]/(x-1)(x+1)
E(x)=(x²+x+3x+3+x²-x+2x-2+x²+5x+2)/(x-1)(x+1)
E(x)=(3x²+10x+3)/(x-1)(x+1)
E(x)=(x-1/3)(x+3)/(x-1)(x+1)
E(x)=(3x-1)(x+3)/(x-1)(x+1)
daca ai scris bine ex.
Darkrose:
Multumesc ca ai incercat! dar vezi ca ai gresit undeva pentru ca nu este egala cu 1 expresia cum ai rezolvat-o tu
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Geografie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă