Limba română, întrebare adresată de marcubyank, 9 ani în urmă

Aratati ca poezia '' Povestea codrului'' de Mihai Eminescu este opera lirica

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ZeEpikDuck
3
In ea se descriu sentimentele naratorului.

marcubyank: multumesc dar eu vruiam sa se arate ca este opera lirica nu ce contine ea dar oricum multumesc
Răspuns de piiineapplee
16
Opera ”Povestea codrului” scrisa de luceafărul limbii române Mihai Eminescu este o opera lirica deoarece prezinta elemente caracterisitce genului liric.
În primul rând autorul își exprima in mod direct sentimentele de dragoste față de natură, însuși titlul determinând asta, prin intermediul eului liric. În al doilea rând, în operă regasim figuri de stil, de exemplu, epitetul ”albe izvoare” , comparația ”Și să fim din nou copii, Ca norocul și iubirea , dar figura de stil predominantă este personificarea, atribuindu-se codrului însușiri omenești, fiind un ”împărat vestit”. 
Codrul este inzestrat cu virtuți umane demne de un adevărat împărat, cea mai importantă fiind sentimentul de milă ”toate înflorind din milă/ codrul Măriei sale În text regăsim elemente terestre ”curetenii din neamul cerb” cât și elemente cosmice ”Lună, Soare, Luceferi”.
În concluzie, poezia ”Povestea codrului” este o opera lirica si apartine genului liric.

marcubyank: atat de putin este? multumesc
marcubyank: doar atat este?
piiineapplee: Da, nu știu ce altceva aș mai putea spune, dacă vrei adaugă ceva de la tine :)
marcubyank: ok o sa adaug dar am zis ca e prea pe scurt ca am facut cu doamna in clasa la o ramai si de aceea aceea a fost de vreo2 pagini de studentesc oricum o sa scriu asa ca tine si mai adaug ceva de la mine
Alte întrebări interesante