Arătați ca
![( \sqrt{5} + 1) {}^{2} + ( \sqrt{5 - 1) {}^{2} } = 12 ( \sqrt{5} + 1) {}^{2} + ( \sqrt{5 - 1) {}^{2} } = 12](https://tex.z-dn.net/?f=%28+%5Csqrt%7B5%7D++%2B+1%29+%7B%7D%5E%7B2%7D++%2B+%28+%5Csqrt%7B5+-+1%29+%7B%7D%5E%7B2%7D+%7D++%3D+12)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
(√5+1)²+(√5-1)²=
√5²+2√5+1²+√5-2√5+1²=
5+1+5+1=
6+6=12
Explicație pas cu pas:
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Studii sociale,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă