Aratati ca (x-1)(x-2)(x-3) = (x-2)^3 (la puterea a treia) -14-x
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
(x²-2x-x+2)(x-3)= (x-2)(x-2)² -14 -x
(x²-3x+2)(x-3)=(x-2)(x²-4x+4) -14 -x
(x³-3x²+2x-3x²+9x-6)= (x³-4x²+4x-2x²+8x-8)-14 -x
x³-6x²+11x-6=x³-6x²+12x-8-14-x
x³-6x² +11x -6≠x³-6x² +11x-22
egalitatea nu este posibila in conditiile date
(x²-3x+2)(x-3)=(x-2)(x²-4x+4) -14 -x
(x³-3x²+2x-3x²+9x-6)= (x³-4x²+4x-2x²+8x-8)-14 -x
x³-6x²+11x-6=x³-6x²+12x-8-14-x
x³-6x² +11x -6≠x³-6x² +11x-22
egalitatea nu este posibila in conditiile date
faravasile:
Ai gresit Miky
Răspuns de
0
Am folosit formula:
DECI EGALITATEA DATA NU ESTE ADEVARATA!!
(daca ai scris corect enuntul!)
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Informatică,
10 ani în urmă
Informatică,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă