Aratati ca (x+2)³ - x-2=(x+1)(x+2)(x+3) pentru orice x numar real.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
52
(x+2)³ - (x+2) = (x+1)(x+2)(x+3)
(x+2)[ (x+2)² - 1 ] = (x+1)(x+2)(x+3)
(x+2)( x² + 4x + 4 - 1 ) = (x+1)(x+2)(x+3)
(x+2)( x² + 4x + 3 ) = (x+1)(x+2)(x+3)
(x+2)( x² + 3x + x + 3 ) = (x+1)(x+2)(x+3)
(x+2)[ x(x+3) + (x+3) ] = (x+1)(x+2)(x+3)
(x+2)(x+3)(x+1) = (x+1)(x+2)(x+3) , adevarat pentru orice x numar real.
(x+2)[ (x+2)² - 1 ] = (x+1)(x+2)(x+3)
(x+2)( x² + 4x + 4 - 1 ) = (x+1)(x+2)(x+3)
(x+2)( x² + 4x + 3 ) = (x+1)(x+2)(x+3)
(x+2)( x² + 3x + x + 3 ) = (x+1)(x+2)(x+3)
(x+2)[ x(x+3) + (x+3) ] = (x+1)(x+2)(x+3)
(x+2)(x+3)(x+1) = (x+1)(x+2)(x+3) , adevarat pentru orice x numar real.
Răspuns de
17
dam factor comun in stanga pe (x+2)
(x+2)()=(x+2)()=(x+2)(x(x+1)+3(x+1))=
(x+2)(x+1)(x+2)
(x+2)()=(x+2)()=(x+2)(x(x+1)+3(x+1))=
(x+2)(x+1)(x+2)
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Chimie,
10 ani în urmă