Aratati ca: (x+2) //totul la puterea 3// - x - 2=(x+1)(x+2)(x+3) pentru orice x numar real
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
26
(x+2)³-x-2=(x+1)(x+2)(x+3)
(x²+4x+4)(x+2)-x-2=(x²+3x+2)(x+3)
x³+2x²+4x²+8x+4x+8-x-2=x³+3x²+3x²+9x+2x+6
x³+6x²+11x+6=x³+6x²+11x+6
x³+6x²+11x+6-x³-6x²-11x-6=0 se reduc toti termeni
0=0
(x²+4x+4)(x+2)-x-2=(x²+3x+2)(x+3)
x³+2x²+4x²+8x+4x+8-x-2=x³+3x²+3x²+9x+2x+6
x³+6x²+11x+6=x³+6x²+11x+6
x³+6x²+11x+6-x³-6x²-11x-6=0 se reduc toti termeni
0=0
Alte întrebări interesante
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă