Aratati ca (x-5)^3-x+5=(x-4)(x-5)(x-6),pentru orice numar real x
Va rog !!!!!!
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
3
[tex](x-5)^3-x+5=(x-5)^3-1\cdot(x-5)=\\
=(x-5)[(x-5)^2-1]=(x-5)(x^2-10x+25-1)\\
=(x-5)(x^2-10x+24)=(x-5)(x^2-6x-4x+24)=\\
=(x-5)[x(x-6)-4(x-6)]=(x-5)(x-6)(x-4)=\\
=(x-4)(x-5)(x-6), \, \forall \, x \in \mathbb{R}[/tex]
ursulbrun2:
ce e aia math
Răspuns de
1
(x-5)³-x+5 =
= ( x-5)³ - (x-5) =
= (x-5)*((x-5)²-1) =
= (x-5)(x-5-1)(x-5+1) =
= (x-5)(x-6)(x-4) ( A )
= ( x-5)³ - (x-5) =
= (x-5)*((x-5)²-1) =
= (x-5)(x-5-1)(x-5+1) =
= (x-5)(x-6)(x-4) ( A )
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Istorie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă