Limba română, întrebare adresată de stratuleamariana, 8 ani în urmă

aratatimi varog povestea rebela scrisa de claudea partole ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de abouriteipetrualex14
14

Răspuns:

„ Ce e viața?

Nimic și Totul!

Deși nu-mi doresc totul, nu pot să accept Nimicul. ”

O să încerc să scriu recenzia acestei cărți într-un mod cât mai compact, fiindcă nu simt nevoia să redau tot rezumatul textului și nici să atașez detalii, care nu merită nici timpul tău, nici atenția, de care ar trebui privată mini opera Claudiei Partole.

La puțin timp de la aniversarea scriitoarei ( 14 iunie ), mi-am adus aminte de această carte, căreia mi-am propus să-i ofer o șansă la lectură.

Am citit cartea dintr-o răsuflare, nu pentru că ar avea un subiect nemaipomenit de intrigant, ci pentru că se citește foarte ușor, nu se iau multe notițe pe parcurs, iar 127 de pagini se reduc la mai multe secvențe de jurnal sau conversații din mediul online.

„ Rebela ” este o dedicație de-a scriitoarei pentru băiatul ei, Roman, dar nu și un gest ca o justificare de părinte care se culpabilizează.

Claudia Partole scrie că: „ Nu există om (mare sau mic), care să nu-și fi dorit, măcar o dată în viață, să dispară. Când se simte inutil, când viața i se pare urâtă și nu dorește să vadă pe nimeni, ar vrea să părăsească lumea și să evadeze pe o altă planetă.

Dar…

Bine că-i trece!

Dacă și-ar dori aceasta toți oamenii în același timp, pământul s-ar pustii.. ”

Eroina principală este Paula, care pe parcurs, devine pe rând un personaj dublu: Paula-cea-bună și Paula-cea-rea.

După divorțul părinților ei, comportamentul Paulei se schimbă radical și are nevoie de consultația unui psiholog.

Însă reușește de una singură, cu ajutorul vocii sufletului ei să se educe de una singură și să meargă pe drumul cel bun.

Mediul în care conviețuiește, oamenii din jur, valorile pe care le promovează, dar și trecerea timpului reprezintă factori care contribuie nemijlocit la formarea unei noi persoane: Paula de la sfârșit de călătorie.

” – Ce e mic, speriat și bate la ușă?

– Viitorul! ”

Pe parcurs, Paula trăiește o poveste timpurie de iubire nefirească, trece printr-o evoluție continuă și reușește să își sculpteze propriul caracter.

„ E greu să înțelegi, dar mai ales să explici ce înseamnă ‘a iubi’. ”

După părerea mea, fiecare dintre noi a trecut sau trece printr-o perioadă de schimbare, plină de momente în care suntem gata să renunțăm și să ieșim din această luptă crudă a vieții.

Îți recomand această carte, chiar dacă nu e cea mai potrivită alegere.

De ce?

Este o formă ușoară de lectură, îți amintește de unele urcușuri sau coborâșuri din adolescența ta și ai o nouă lucrare din literatura română.

Nu pierde șansa de a citi orice, chiar dacă apar unele regrete în legătură cu lectura unuia dintre materialele pregătite de mai demult.

„ Ce deșteaptă pot fi așa proastă cum sunt. ”

Alte întrebări interesante