Biologie, întrebare adresată de andreicolibaba12, 8 ani în urmă

are cineva proiect cu defrișarea padurilor​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nahiwariuchiha
2

Padurile reprezinta cea mai importanta sursa de oxigen de peTerra. Ele cuprind formatii vegetale extrem de complexe si de diverse,asezate in mai multe straturi, ca si fauna si flora pe care o gazduiesc. Exista mai multe biomuri forestiere, si anume:paduri din zona temperata cu foi caduce;

paduri taiga;padurile cu frunze persistente de tip mediteranean;paduri dense ecuatoriale.

Cele mai mari paduri ale lumii sunt in grav pericol. Jumatate din suprafata originala de padure a fost distrusa si lucrurile sunt pe cale sa se inrautateasca daca rata actuala de deforestare nu este incetinita. In fiecare minut 26 de hectare de padure sunt pierdute – si nu e greu de vazut ca daca continuam vom avea o planeta lipsita de padure.

Acest lucru ar fi catastrofic nu numai din pricina faptului ca multe specii de animale isi au habitatul in padure ci si deoarece padurile joaca un rol important in reglarea climei planetei. Odata Pamantul era acoperit in majoritate de padure dar odata cu cresterea populatiei umane acestea au trebuit sa fie taiate. Acest lucru este foarte adevarat in special in Marea Britanie unde agricultura a avut un rol foarte important si a redus padurile la cateva palcuri imprastiate. Insa padurea tropicala a avut de suferit mai ales secolul trecut, la inceputul sec. 20 era 1,5 miliarde de hectare fata de cele 700 de milioane ramase. Rata de deforestare in Africa este foarte ingrijratoare: 4 milioane de hectare pe an, iar 45% din padurea originala a disparut

La fel ca si mutarea culturilor taierea copacilor pentru folosirea lemnului in scopuri comerciale poate fi implementata cu deranjari minore asupra mediului. Atunci cand numarul copacilor cazuti este mai mare decat al celor produsi, taierea lemnului devine o problema serioasa. Inainte ca taierea intesiva sa ia locul celei vechi cu topoare si animale comertul cu lemn aveao o influenta nesemnificativa asupra padurii, insa aparitai drujbelor, tractoarelor, drumurilor si caii ferate au avut un impact mult mai mare. Zone inainte inaccesibile au devenit principalele tinte pentru companiile de taiere, iar management-ul prost a dus la pierderi fara precedent.

În total, pădurile ocupă 29% din suprafața României, adică sub media europeană de aproape 42%. Dar dacă luăm fiecare județ în parte, zona de sud aproape că nu există pe cartograma țării.

Economic, calculele sunt simple. Terenul arabil aduce beneficii pe termen scurt. Pe termen mediu, pădurea este mult mai rentabilă în condiții de exploatare intensă, iar pe termen lung aduce profituri rezonabile dacă este exploatată sustenabil. Plus, mai nou, drepturi de poluare. Tot pe termen mediu și lung, terenul arabil din zonele defrișate este expus la eroziune, deșertificare dar și la riscul de inundații și alunecări de teren.

Spor la teme❤️

Alte întrebări interesante