Limba română, întrebare adresată de Madytza13, 9 ani în urmă

are cineva rezumat domnul goe

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de steligeo
46
   Mam'mare, mamita si tanti Mita il insotesc pe Goe intr-o calatorie spre Bucuresti, pentru a-i oferi o recompensa anticipata in speranta ca nu va mai ramane repetent anul acesta. In timp ce asteptau trenul in gara, cucoanele il priveau admirativ pe Goe, care era imbracat intr-un frumos costum de marinar.
   Pe coridorul trenului, baiatul neastamparat scoate capul pe fereastra, desi este avertizat de un tanar din apropiere. Goe pierde palaria si biletul de calatorie, iar la venirea controlorului, cucoanele sunt indignate ca trebuie sa cumpere alt bilet.Copilul este certat de mamitica, dar mam'mare ii ia apararea. Din neatentie, Goe se loveste cu nasul de clanta si incepe sa tipe. Mam'mare ii da un beret in locul palariei si il rasplateste cu o ciocolata in schimbul unui sarut.Goe iese pe coridor sa manance ciocolata, timp in care doamnele converseaza in compartiment. Pe coridor se aud zbieretele si loviturile in usa prin care Goe anunta ca s-a incuiat in grupul sanitar al vagonului.Dupa eliberarea copilului, mam;mare ramane cu Goe pe coridor, asezata pe un geamantan strain. Dar Goe se ridica pe geamantan si trage semnalul de alarma, oprind trenul.In timp ce personalul cauta sa afle cine a tras semnalul , mam'mare doarme in cupeu cu puisorul in brate.
   Ajunsi la Bucuresti, s-au urcat toti intr-o trasura pentru a merge pe bulevardul unde avea loc festivitatea dedicata zilei nationale.
Alte întrebări interesante