Biologie, întrebare adresată de matrix112, 8 ani în urmă

are. Particularități ale sistemului digestiv la diferite grupe de vertebrate: a. La rechin, esofagul este scurt şi dilatat, stomacul este extensibil, intestinul este scurt. Are ficat cu veziculă biliară şi pancreas redus. În partea terminală are cecum, rect şi cloacă. b. La esofagul este .... stomacul este intestinul este Are ficat. cu veziculă biliară şi pancreas .........în partea terminală și .... c. La sopârlă, esofagul este ..., stomacul este ............., intestinul este . Are ficat... cu veziculă biliară şi pancreas În partea terminală are. şi ...... d. La porumbel, esofagul prezintă .... are două stomacuri şi..... intestinul este Are ficat..... cu veziculă biliară şi pancreas ..in partea terminală are.. ... şi .... e. La vacă, esofagul este .., stomacul este format din ... camera (........, foios...........și ... ..și ........... ), intestinul este ... ..... Are ficat........... cu veziculă biliară şi pancreas .... .... In partea terminală are......... şi .... ... ..​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de saragabriela833
4

Răspuns:

(b, broască de lac _ esofagul. intestin subțire, gura se conecteaza la stomac prin faringe si esofag. stomac muscular, ficatul este mare ,în partea terminala are cloacă.

c) la șopârlă esofagul este lung ,ficat.....stomacul musculos (cu pereți elastici),intestinul gros se deschide în cloacă.

d) la porumbel esofagul prezintă. gușa ,are două stomacuri glandular și musculos(pipotă) , intestinul este , gros,si se deschide în cloacă ,ficatul bilobat, nu are vezica biliara,

e) La vacă esofagul este scurt, stomacul este format din patru camere ( burduf , foios, ciur și cheag) ,intestinul este foarte lung.. Are ficat ..... in partea terminala are coadă, ugerul.

Alte întrebări interesante