Limba română, întrebare adresată de andreiflavius0, 9 ani în urmă

Argumentare ca este balada populara "Oaia Nazdravana"
Cine stie sa imi faca o argumentare? Cat de scurta..sau sa ma ajute putin pentru ca nu am idee ce as putea spune. Va rog frumos.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexdumi12
110
Faci dupa modelul asta:

Balada populară este o specie a genului epic în versuri în care se prezintă întâmplări neobişnuite, acţiuni eroice sau legende, la care participă un număr mic de personaje, înzestrate cu trăsături deosebite, prezentate în antiteză.
În opinia mea, opera ....... aparţine speciei literare balada populară deoarece respectă trăsăturile caracteristice ale acestei specii.
În primul rând, fiind o baladă populară,  are caracter anonim, colectiv şi oral, autorul fiind necunoscut. De asemenea, opera relatează întâmplările ieşite din comun, acţiunea structurându-se pe momentele subiectului. Fragmentul citat reprezintă (expoziţiunea, intriga, desfăşurarea acţiunii etc.). Se observă faptul că elementele reale se împletesc cu cele fabuloase ...... (prezentăm faptele ). Tema textului este tot de inspiraţie folclorică, .............. (iubirea , natura, comuniunea om –natură etc.) .             În al doilea rând, cele două  personaje sunt prezentate prin procedeul antitezei. Dacă este vorba de o legendă, scriem :comuniunea om-natură este ilustrată prin personificarea personajului.... care ........ . Ca în orice baladă accentul cade pe portretul personajelor principale acestea fiind caracterizate direct/indirect.......... (aici caracterizăm). În acelaşi timp, modurile de expunere sunt naraţiunea cu rol în prezentarea faptelor  şi dialogul care dinamizează acţiunea. Partea introductivă a baladei se deschide cu formula introductivă .......... („Foaie verde....”) care accentuază caracterul popular al acesteia.        
 În concluzie, prin toate argumentele ilustrate mai sus, se poate afirma că ........  reprezintă o baladă populară. 

(primita de la meditatii)

Completezi cu informatii din text.Succes :)

andreiflavius0: Multumesc esti cel mai tare:) :) :)!!!
alexdumi12: Cu placere :)
Alte întrebări interesante