Limba română, întrebare adresată de Alin77778, 8 ani în urmă

Argumentare la specia schița pentru opera vizita

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AmyNcl
3
In opinia mea, opera ,,Vizita" de Ion Luca Caragiale este o schiță , specie a genului epic in proza, de dimensiuni reduse, in care puține personaje sunt antrenate în derularea unui episod unic și semnificativ din viața personajului principal, într-un timp și spațiu limitat.
In primul rand, apar puține personaje:Ionel, Naratorul, doamna Maria Popescu, jupâneasa. Acestea sunt antrenate in derularea unui episod unic din viața personajului Ionel. Naratorul ii face o vizita Doamnei Maria Popescu pentru a o felicita pentru onomastica fiului său Ionel. Ajuns acolo, naratorul a remarcat faptul că fiul prietenei sale era foarte alintat și nerespectuos. Acesta îi dă cu spada în obrazul mamei sale, se repede la jupâneasa care venea cu cafeaua și dulceața. Băiețelul ia tava cu dulceață mănâncă cat mănâncă din ea, apoi iese cu cheseaua in vestibul.
Ionel fumează o tigara, apoi, din cauza acesteia leșină. După ce Naratorul l-a trezit, își ia rămas bun de la doamna Maria Popescu și de la Ionel și pleacă spre casa. Când ajunge acasă realizează de ce băiețelul ieșise cu cheseaua in vestibul, ca să-i pună dulceață in pantofi.
In al doilea rând, spațiul în care se desfășoară evenimentele este restrâns, la doamna Maria Popescu, iar intervalul de timp este limitat la câteva ore.
In concluzie,prin argumentele prezentate mai sus susțin că textul suport este o schiță.

drg6: yeaa
Alte întrebări interesante