Limba română, întrebare adresată de moldovanmihai1, 9 ani în urmă

Argumentati ca opera Bacalaureat de I-L Caragiale apartine genului epic.
Minim 20 randuri.
Va rog ajutati-ma, am mare nevoie!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mariaandreea309
79
Genul epic este genul literar in care autorul isi exprima in mod direct gandurile si impresiile prin intermediul actiunii si a personajelor . 
In opinia mea , creatia literara Bacalaureat de I.L.Caragiale apartine genului epic deoarece prezinta particularitatile acesteia . 
In primul rand se remarca prezenta firului narativ  : 
In acest text este vorba despre Caragiale care intr-o dimineata iese de graba din casa, iar in fata portii vede o trasura. In ea se afla doamna Caliopi Georgescu, o buna prietena de facultate . Acesta il roaga pe autor sa-i faca o favoare, toate acestea numai ca baiatul ei, Ovidiu Georgescu ,sa ia bacul. Ea avea nevoie de ajutorul profesorului cu care sustinea sesiunea, deoarece dorea ca nota fiului ei sa fie una mate ..macar sapte. Caragiale se urca in trasura, si porneste catre casa profesorului reusind sa rezolve numai cu o singura conditie ...ca toti elevii sa aiba nota sapte deoarece toti proveneau din familii bune. Toate ies bine, iar doamna Georgescu se bucura de reuita fiului ei drag. 
In al doilea rand,intamplarile sunt narate la persoana a-III-a de catre un narator obiectiv . Modurile de expunere sunt specifice unei opere epice : naratiunea cu rol de prezentare a faptelor , dialogul cu rol de a dinamiza actiunea , descrierea cu rol de prezentare a portretelor personajelor . 
In concluzie coloborand toate aceste argumente putem afirma ca opera literara Bacalaureat de I.L.Caragiale apartine genului epic .
Alte întrebări interesante