Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Argumentati ca opera literara "Frumoasa-i..." de Mihai Eminescu apartine genului liric sau macar explicatia titlului, va rog frumos

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de calinadavid75
1

Răspuns:

Explicație:

Opera literara in care autorul isi exprima gandurile, ideiile ,sentimentele ,emotile in mod direct cu ajutorul a numeroase procedee artistice ,apartine genului liric .

      In primul rand eul liric isi face simtita prezente prin verbe si pronume la persoana a1a si  a2a ''vad lebede ,barca de vant'' fiind narator subiectiv  .Tema pe care autorul o prezinta in poezie este natura ,iar modurile  predominante  de expunere e descrierea combinata cu naratiunea .

       In al doilea rand autorul defineste poezia cu ajutorul figurilor de stil :epitet "lacul cel verde ", metafora"gandurilor aripi ",comparatie "ca ziua de azi ", personificare "tinere flori" si redandu-i un aspect mai aparte cu imagini artistice :olfactive "miros de flori ",vizuale "norii cei albi " auditive "ascult la al valului cant " care dau un aspect specific genului liric .

  In concluzie datorita celor prezentate mai sus putem spune ca opera literara "Frumoas-i " de Mihai Eminescu apartine genului liric .

Alte întrebări interesante