Limba română, întrebare adresată de andreeac120, 9 ani în urmă

Argumentati ca textul "D-le Goe" de Ion Luca Caragiale este schita
Mltumesc :*

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Alecsa123
2

          Consider ca opera literara “Domul Goe” de Ion Luca Caragiale este o schita deoarece intruneste toate trasaturile acestei specii literare: timpul scurt si locul restrans al actiunii, prezinta un moment semnificativ din viata unui personaj, actiunea este simpla si dinamica, la ea participand un numar mic de personaje. De asemenea, modul de expunere dominant este dialogul impletit cu naratiunea.

        In primul rand, actiunea este simpla si prezinta un moment important din viata personajului principal, anume calatoria cu trenul spre Bucuresti si nazbadile facute de Goe pe parcursul acesteia.

        In al doilea rand, timpul este restrans la cateva ore, atat cat dureaza asteptarea trenului pe peronul din urbea X si momentul calatoriei. Mai avem un indiciu temporal, ziua de 1 mai, neprecizandu-se anul. Totodata, spatiul este limitat la peronul garii si la compartimentul trenului.

     In concluzie, prin cele argumentate mai sus, putem considera ca opera literara citata este o schita, avand toate trasaturile definitorii ale acesteia.

(a fost o argumentare facuta de mine in clasa a 8-a)

Alte întrebări interesante